Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Besim Coşkun, sağlık çalışanları için yıpranma hakkı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bartın Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya İl Başkanı Besim Coşkun’un yanı sıra Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Bartın İl Başkanı Sezai Hangişi ve Türk Sağlık-Sen üyeleri katıldı. Coşkun; “Sağlık çalışanları için yıpranma hakkı ile ilgili henüz bir somut adım atılmamıştır. Bu konunun TBMM'ye 14 Marta kadar gelmesini istedik ve ipe un serilmesinden artık vazgeçilmesini talep ettik. Cezaevlerinde çalışan kamu görevlilerimiz için 1 günde bir KHK ile çıkarken, sağlık çalışanlarının hala 5 yıldır müjdelerle oyalanması kabul edilemezdir. Çünkü sağlık çalışanlarının yıpranma payı haklarıdır. Yitik mallarıdır. Bu hak sahibine mutlaka teslim edilmedir” dedi.
Doğru bir tutum değil
Adaletin önemine değinen Coşkun; “Sayın Sağlık Bakanımızda geçtiğimiz günlerde yıpranma payının verileceği ile ilgili beyanatları olmuştur. Bunun yanı sıra sosyal medyada, internet sitelerinde ve bazı gazetelerde yıpranma payı ile ilgili ipuçları içeren açıklamalara da rastlamaktayız. Teyide muhtaç olan bu tür açıklamalarda görüyoruz ki, sağlık kurumlarında görev yapan, yardımcı hizmetler, genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfına mensup çalışma arkadaşlarımız kapsam dışında kalacaklarmış. Bunun doğru ve adaletli bir tutum olmadığını söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.
Hak adaletli bir şekilde tesis edilmelidir
Coşkun; “Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğu konusunda da hiç kimsenin bir şüphesi yoksa bazı haklar verilirken de çalışanların bir kısmını kenarda tutmak, kapının dışına çıkarmak kabul edilemezdir. Ambulansta görev yapan şoförümüzde şiddete maruz kalmakta ve hayatını riske atarak çalışmaktadır, Röntgen servisinin bilgi işleminde, hasta kabulünde çalışan memur arkadaşımızda radyasyona maruz kalmaktadır. Bu nedenle hiçbir çalışan yıpranma payından mahrum bırakılmamalıdır, adaletli bir şekilde bu hak tesis edilmelidir. Çalışan arasında huzuru bozacak yeni olaylara fırsat verilmemeli, bu tür işlerden imtina ile kaçınılmalıdır. Çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olacak ve adaletin asla sağlanamayacağı bir düzenleme de yapılmamalıdır” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.