Devlet kurumlarında çalışan yaklaşık 817 bin taşeron şirket personelinin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Çıkarılacak yasa merkezi ve yerel yönetimlerdeki taşeron işçiler ile 4-C’li geçici personel ve mevsimlik işçileri kapsayacak. Merkezi yönetimlerde çalışan yaklaşık 450 bin taşeron işçi, yerel yönetimlerde çalışan yaklaşık 400 bin işçi, 4-C statüsünde çalışan 25 bin geçici personel ve 23 bin mevsimlik işçi kapsamda olacak. Özel sektörde çalışan taşeron işçiler ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli vekil ve geçici (fahri) öğreticiler kapsamda olmayacak.
Teklif ve öneri sunuyoruz
Taşeron Yasası ile ilgili bilgilerin netlik kazanmasıyla birlikte Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, vekil ve geçici (fahri) öğreticilerin Taşeron Yasası dışında tutulması ile ilgili açıklama yaparak, tepki gösterdi. İl Temsilcisi Ünsal, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde ihtiyaçtan dolayı istihdam edilen vekil imam hatip, müezzin, kayyım ve geçici (fahri) Kur'an Kursu öğreticilerinin hazırlanan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek olan Taşeron Yasası’nın dışında değil bizzat içerisinde görmek istiyoruz. Zira bu personellerimiz teşkilatımızda var olan personel ihtiyacının karşılanması kapsamında, asıl iş yapan personelimizin yerinde istihdam edilmektedir. İlkeli ve sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği bu meslektaşlarımızın dert, sıkıntı, sorun ve mağduriyetlerini sürekli gündeme taşımakta ve çözüm bulunması için teklif ve öneri sunmaktayız” dedi.
Devlet memurluğu şartlarını eksiksiz taşıyorlar
Ünsal; “Vekil İmam ve müezzin meslektaşlarımızın görevlendirilmesi zaten mevzuat gereği asil memurun şartlarını taşıdığı için görevlendirilmektedir. Zaten devlet memurluğu şartlarını taşımaktadırlar. Geçici (Fahri) Kur'an Kursu öğreticilerimiz ise başkanlığımız bünyesindeki Kur'an Kurslarımızda verilen eğitim hizmetlerinin kadrolu veya sözleşmeli personel ile karşılanamadığı, personel yetmediği, yani personel ihtiyacı olduğu için kurslarda fedakârca görev yapmaktadırlar. Bu meslektaşlarımızda asıl işi, yani kadrolu ve sözleşmeli personelimizin yaptığı aynı işleri yapmaktadırlar. Devlet memurluğu şartlarını eksiksiz taşımaktadırlar. Hal böyleyken ücretleri çok düşük, yatan sigorta primleri çok eksik olan şartları tutan, asıl işi yapan geçici (fahri) öğreticiler ile vekil imam ve müezzinlerin Taşeron Yasası’nın içerisine dahil edilmesini, bu değerli meslektaşlarımızın dertlerine çare bulunmasını istiyoruz.
Çok büyük haksızlık
Hak edilen hakların verilmesi gerektiğini belirten Ünsal; “Vekiller ve geçici (fahri) öğreticilerin Taşeron Yasası’nın dışında bırakılmasının çok büyük bir haksızlık olacağı ve vicdanları sızlatacağı kanaatini taşımaktayız. Baba evlatlar arası ayırım yapamaz. Vekiller ve geçici (fahri) öğreticilerde bu devletin birer evladıdır. Meslektaşlarımızın hak ettikleri haklarının teslim edilmesini, kesinlikle taşeron yasasının içerisine dahil edilmesini istiyoruz. Devlet yetkililerimizin bu kanayan yaraya, mağduriyete sessiz kalmayacakları ümit ve temennisiyle hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan temenni ederim” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.