Saadet Partisi Bartın Ekim Ayı İl Divan Toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ün başkanlığında 29 Ekim Pazar günü saat 14.00’da Kozcağız Yeni Terminal Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, Türkiye'nin ekonomi politikası ve çözüm önerileri değerlendirildi.
Batının gerçek yüzü bu
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay; “Hedefimiz maddi ve manevi kalkınmasını gerçekleştiren, şahsiyetli bir dış politika izleyen ve mazlumların umudu olan ‘Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmaktır” dedi. Yurtbay; “Batı yıllarca birbirini yedi. o kadar zarar aldılar ki en son bir araya gelip biz nasıl birbirimizle kavga etmeyelim diye bugünkü insan hakları, adalet ve demokrasi şartlarını ortaya koydular. Ama bu şartları sadece kendileri için kullandılar. Kendileri dışındakilere ise zulmü reva görüyorlar. İşte bize sunulan batının gerçek yüzü budur” diye konuştu.
En büyük problem kutuplaşma
Sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yurtbay; “Ülkede gördüğümüz en büyük problem, toplumsal çatışma ve kutuplaşmadır. Bunu aşmak mecburiyetindeyiz. Birbirimizi kucaklayacağız. Herkesin bu sorunları çözmek için elinde farklı bir reçeteleri olabilir. Oturup bu reçeteyi tartışmak lazım. Neden kavga edelim, neden birbirimize hakaret edelim. Terörle mücadele ederken silah kullanırsınız ama hiç bir yerde sadece silah kullanarak terörle mücadele edilmez. Bu bölgenin inanlarının ekonomik, sosyal ve psikolojik ihtiyaçları var. Bir hükümet bunları karşılamakla mükelleftir. Bunu bir bütün olarak ele almak gerekir” dedi.
Yaşanabilir Türkiye
Yurtbay; “Türkiye’de çalışanlar adeta açlığa mahkum edildi. Emeğin karşılığı açlık sınırı değildir. Çalışanlara ‘siz karnınızı doyurun sadece’ demek olmaz. Devletin yapacağı şey çalışanların zaruri ihtiyaçlarını karşılamak, onlara en azından yoksulluk sınırının üstünde bir ücret verilmesi gerekir. Yaşanabilir Türkiye dediğimiz zaman iki konu çok önemli. Bunlardan biri ahlak ve maneviyatımızı barındıran manevi kalkınma, diğeri de sanayi ve teknolojiden oluşan maddi kalkınmadır. Bir diğer önemli olan da yeniden büyük Türkiye hedefidir. Bu da yeni bir dünya, şahsiyetli bir dış politika, İslam Birliği, D8, D60 ve D160 hedeflerini içerisinde barındırmaktadır” diye konuştu.
Böyle iş olmaz
Ülkede yapılan icraatta plan ve programdan vazgeçildiğini kaydeden Yurtbay; “Önce hedef belirleyeceğiz sonra da o hedefe ulaşmak için plan yaparız. İşi ehline vereceğiz. Hizmette ve partide partizanlık yapmayız. Emanete ihanet etmeyiz. Yetim malına sahip çıkarız. İsrafa kaçmayız. Adil olacağız. Kapımız herkese açıktır. Sadece bizim gibi düşünene değil karşımızda olana da açıktır. Toplumsal barışı ve huzuru sağlayacağız. Sonra da terörle etkin bir şekilde mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
Borcu borçla kapatıyoruz
Ülkenin ekonomik durumunu da değinen Yurtbay, şu ifadeleri kullandı; “Meyve, sebze, tahıla 2002 yılında 2,5 milyar dolar civarında para harcarken, 2016’da 14,5 milyar dolar para harcıyorsak oturup düşünmek mecburiyetindeyiz. Ülkemiz rantiyeye çalışıyor, üretmiyor. Bu gözyaşı, fakirlik, işsizlik, göç meydana getirir. Borcu borçla kapatıyoruz. Ülkemiz ekonomik, tarım, hayvancılık, sanayi, maden alanlarında zayıflamaktadır. Eğer ülke olarak zayıflarsak, dış mihrakların bu saldırılarının başarıya ulaşma ihtimali vardır. Önce ahlak ve maneviyatımızı güçlü hale getirmek zorundayız. Daha sonra faizsiz nizamı, adil bir düzeni kurmak zorundayız.
Tarım ve hayvancılık bitirildi
Gerek canlı hayvan ithalatı, gerek buğday, mısır ve arpa ithalatına bakılırsa ülkemizin daralma yaşadığını görürüz. Hatta 2012 yılında tarihimizde ilk defa sap saman ithal ettik. Tek başına Erzurum Türkiye’nin canlı hayvan ihtiyacını giderirken, ithalat yapacak hale nasıl getirildik? Tarım hayvancılık bitirildi. Türkiye artık büyüyememektedir. Bu bir yerden patlak verir. Çare faizci ekonomik düzenden adil düzene dönmektir. Bunun reçetesi Saadet Partisi’ndedir. Gelin hep beraber kurtulalım diyoruz.
Ülkemiz rantiyeye çalışıyor, üretmiyor
İthalat ile ilgili olarak, bizde üretilenler başkasına, başka ülkede üretilen bize gelebilir ama, nohuttan pirince, kuru fasulyeden pirince alt alta sıraladığımızda, meyve, sebze, tahıla 2002 yılında 2,5 milyar dolar civarında para aktarırken, 2016’da 14,5 milyar dolar para harcıyorsak oturup düşünmek mecburiyetindeyiz. Ülkemiz rantiyeye çalışıyor, üretmiyor. Bu gözyaşı, fakirlik, işsizlik, göç meydana getirir. Borcu borçla kapatıyoruz. Etrafınızdaki işsiz gençlere bakın, her sene alım gücünüzün nasıl değiştiğine bakın. Çiftçi emek verdikten sonra emeğinin hakkını alabiliyor mu? Mevcut düzenimiz mikrop üretiyor. Biz düzenin contasını değil, kökünü değiştireceğiz.” İl Başkanı Yurtbay’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç ise ülkenin ekonomi politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından da toplantı sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.