Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, farklı üniversitelerden öğretim elemanları, üniversite ve kamu kütüphanelerinden temsilcilerle Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği’nden (ÜNAK) katılımcılar yer aldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Umut Zan, tıp ve sağlık bilimleri çalışma gruplarıyla gerçekleştirilen çalıştayın önemine değinerek “Çalıştay ile tıp ve sağlık bilimleri çalışma grubu ile ilgili olarak neler yapılabilir? Tıp ve sağlık bilimleri kütüphaneciliği nasıl geliştirilmelidir? Tıp ve sağlık bilimleri kütüphanecilerinden beklentiler nelerdir? Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinden beklentiler nelerdir? Tıp ve sağlık bilimleri çalışma grupları olarak ÜNAK çatısı altında neler yapabilir? Bu sorular ışığında daha iyisini ortaya koymak için bir araya geldik. Geleceği yönelik adımlar atmak istiyoruz. Bu noktada verilecek eğitimlerle birlikte, yeni programların hazırlanması ve bir web sayfasıyla çalışma grubunun faaliyetlerini duyurması hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi. ÜNAK Başkanı Fatih Kumsel ise dernek bünyesinde yapılan çalışmalardan bahsederek “Kütüphanecilik ve bilgi bilim alanında paydaşların bir araya geldiği çalıştayı oldukça önemsiyor, iş birliği içerisinde ortaya konulacak hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum. Bu doğrultuda emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi öğretim üyesi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Güssün Güneş’in yaptığı çalıştayda, mevcut durum ortaya konularak ana temalar üzerinden çözüm önerileri sunuldu. Tüm gün boyunca devam eden çalıştayda çıkan sonuçların önümüzdeki günlerde raporlaştırılarak yayınlanacağı ifade edildi.
“Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalıştayı” gerçekleştirildi
Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) iş birliğinde “Tıp ve Sağlık Bilimleri Çalıştayı” gerçekleştirildi.
- Yorumlar 0
Diğer Haberler
BARÜ, dünyada ilk 200, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldıBartın Üniversitesi (BARÜ), Times Higher Education (THE) 2024 Etki Sıralaması (University Impact Rankings for 2024) listesinde 2 alanda dünya çapında ilk 200’e girerken Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı.
“Akıllı Taşkın Uyarı Sistemi” kuruluyorBartın Üniversitesi’nin (BARÜ) yürütücülüğündeki proje ile Bartın Çayı havzasında su seviyesi, toprak nemi ve yağış miktarını aynı anda ölçerek istasyonlara aktaran “Akıllı Taşkın Uyarı Sistemi” kuruluyor.
“Yeni Müfredatı Reddediyoruz!”Bartın Eğitim Sen Şube Başkanı İsmet İpci, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2024/2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak olan müfredatla ilgili açıklama yaptı.
Geçmişin izleri günümüze taşınacakKaradeniz Bölgesi’nin en önemli arkeolojik alanlarından biri olan Amastris Antik Kentindeki çalışmalar Bartın Üniversitesi (BARÜ) yürütücülüğünde sürdürülecek ve 1800 yıllık tarihin izleri gün yüzüne çıkarılacak.
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535
Tel : 0551 120 3535
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.