Üniversite yıllarından bu yana kurduğu müzisyenlik hayalini gerçeğe dönüştürerek ilk solo albümünü çıkaran polis memuru Uğur Görmezöz, bir yandan vatandaşların huzuru için çaba harcarken, diğer yandan da şarkılarıyla insanların kulaklarının pasını siliyor.
Görmezöz, görev yaptığı Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde vatandaşların huzurunu sağlamanın yanı sıra albüm çıkararak insanların ruhuna dokunabilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Kilimli ilçe merkezindeki semt polikliniği önünde 2 Ocak'ta elinde bıçakla dolaşarak çevreye rahatsızlık veren bir kişiye müdahale etmek istediği sırada sol gözünden yaralanan Görmezöz, tedavisinin ardından mesleğine döndü.
İlk albümünü çıkaran Görmezöz, söz ve müziği kendisine ait olan ve yönetmenliğini Taha Baş'ın yaptığı "İltica" adlı şarkısına klibini görev yaptığı Zonguldak'ta çekerek kentin tanıtımına da katkı sağladı.
Klibin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Görmezöz, görev yaptığı yerdeki vatandaşlardan ve meslektaşlarından her iki işi başarıyla yürütmesinden dolayı takdir alıyor.
Uğur Görmezöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde okuduğu sırada müzik hayatına ilk gitarını almasıyla başladığını belirterek, hobisini biraz daha ilerleterek profesyonel hale dönüştürdüğünü söyledi.
Müzikle uğraşmasının yanı sıra vatandaşların can güvenliği için polis olmaya karar verdiğini anlatan Görmezöz, "Sevdiğim mesleği yapmamın mutluluğunu yaşıyorum. Yaklaşık 11 yıldır polis memuruyum. Kutsal bir görev yaptığım için de gurur duyuyorum. Müziği ve mesleğimi çok seviyorum. İkisini de gönül verdiğim şeyler olduğu için aynı kefede tutmak zor olmuyor. Polisliği seviyorum aynı zamanda müziği de seviyorum. Hobiyle başladığım serüven en son albümle sonuçlandı." diye konuştu.
Her iki mesleği bir arada başarıyla yürütmesinden dolayı takdir edildiğini söyleyen Görmezöz, arkadaşlarının da bu durumu görünce faklı enstrümanlara yöneldiklerini ve kurslara gitmeye başladıklarını dile getirdi.
Görmezöz, albümün bir anda ortaya çıktığını, söz ve müzikleri kendisinin yaptığını belirterek, "Kars'ta görev yaptığım zaman söz yazmaya başladım. Bunları daha sonra somut hale getirdim. Evde çaldığımız bir sanat olmasın dedim. Etrafa da duyuralım, müziği de herkese yaşatalım dedik. Derlediğimiz topladığımız eserleri bir anda somutlaştırmak istedik." dedi.
- "İnsanların polise bakış açıları değişti"
Sanatla ve müzikle uğraşan bir polis imajının her şeyi düzelttiğine inandığını belirten Görmezöz, şöyle devam etti:
"Gittiğimiz bir olayda gergin bir ortam varsa insanların yüzünde bir gülümseme oluşuyor. 'İşte bu ağabey müzik yapıyor' diyorlar. Gergin ortamdan uzaklaşabiliyoruz ve insanların polise bakış açısı değişik oluyor. Hatta benim şarkılarımı arabalarında çalarak yanımızdan geçtiklerine şahit oldum. İnsanlar olumlu tepkiler veriyor. Polise karşı bakış açıları da bu açıdan çok değişti."
Görmezöz, albümün gelirini ise şehit ailelerine bağışlayacaklarını söyledi.
Meslekten dolayı eve stresli gelinebildiğine değinen Görmezöz, gün boyu yaşadığı olayları bir iki şarkıyla atabildiğini aktardı.
Görmezöz, "Albümüm çıktıktan sonra mesai arkadaşlarım benden imza alarak ekip araçlarında şarkımı dinlemeye başladılar. Bizi unutmazsın diyorlar." ifadesini kullandı.
- "Polis örnek olmak zorunda"
Emniyet teşkilatında albüm çıkaran ikinci polis memuru olduğunu vurgulayan Uğur Görmezöz, şunları kaydetti:
"Biz polisiz. Halk her zaman bizi görüyor. Sokaktayken de özel yaşantımızda da her zaman bizi takip ediyorlar. Polis örnek olmak zorunda. Bu kutsal mesleği yaparken güzel olmak gerekiyor. Yaptığınız olumlu sonuçlar taklit yoluyla da olsa iyiye sebep olabiliyor. Yaptığımız müzikler, resimler veya artı değerlerde insanlar bize özendiğinden dolayı biz aslında topluma fayda sağlayacağız. Buna inanıyorum. Mesai arkadaşlarım da bunun bilincindeler ve artı değerlere dayalı faaliyetlere başladılar."
Klibini çektiği "İltica" şarkısını Kars'ta görev yaptığı sırada Ani Antik Kenti'ni gezdiğinde yaptığını söyleyen Görmezöz, "Karşımız Ermenistan'dı. Ortada bir tel örgü vardı. Bir aşk olduğunu düşünürken 'İltica' şarkısını yazdım. Gittiğimiz yörelerde yaşantıları görünce sözler ortaya çıktı. Bu anlamda mesleğimin faydalı olduğuna inanıyorum." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.