308 muhtara eğitim verildi
Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü’nün “Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm” projesi kapsamında Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçelerinin ardından dördüncü toplantıyı Merkez ilçe muhtarlarına yönelik gerçekleştirdi. Bartın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürü Mahmut Şahin, Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Hayati Er, Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürü Yardımcısı Kerim Bacıoğlu, Şube Müdürü Ece Aktaş Yılmaz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Ayla Ünal, Eğitim ve Danışmanlık Birim Sorumlusu Gülseren Yıldırım, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hatice Yalçın, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
Muhtarlar bilgilendirildi
Amasra 35, Kurucaşile 32, Ulus 82 ve Merkez ilçe 159 olmak üzere toplam 308 muhtara Madde Bağımlılığı, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve Kadına Yönelik Hizmetleri, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Diğer Hizmetleri ile ilgili eğitim verildi. Hizmet kalitesinin artırılması adına önemli bir proje olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, muhtarlar vasıtasıyla vatandaşlarla iletişim halinde olunacağını söyledi. Proje ile vatandaşla devlet arasında köprü kurmayı amaçladıklarını söyleyen Şahin, Bartın’ın ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, 100 kapasiteli yeni huzurevi ve Engelli Gündüzlü Bakım Merkezi yapılacağının müjdesini verdi. Muhtarlarla birlikte bir takım olduklarını söyleyen Şahin, bundan sonra muhtarla daha yakın olunacağını ifade etti.
Neden Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm?
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını , Şube Müdürü Ece Aktaş Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bilindiği üzere muhtarlarımız, devletimizin sunduğu tüm kamu hizmetlerinin ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırılması ve yaygınlaştırılması noktasında, vatandaşla devlet arasındaki köprüyü oluşturan önemli bir görevi üstlenmektedirler. Bu doğrultuda sunduğumuz hizmetlerin Bakanlığımızın misyon ve vizyonu gereği yerinde ve zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasından yola çıkılarak, muhtarlarımıza yönelik Bakanlığımızın hizmet modellerini içeren bir eğitim projesi planlanmıştır. İl Müdürümüz Sayın Mahmut Şahin'in önderliğinde ve girişimleriyle başlatılan bu proje, İlimizde görev yapmakta olan muhtarlarımıza yönelik, Bakanlığımızın hizmet modellerini tanıtan eğitimleri içermektedir.
İşbirliği içerisinde çalışmalar yapılacak
Projeden beklediklerimiz; 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında suça sürüklenen ve suç mağduru çocuklar (ihmal ve istismar mağduru vb.) hakkında muhtarlarımızın bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyleri arttırılacak, dezavantajlı grupların muhtarlarımız vasıtasıyla Bakanlığımızın hizmet modellerine ulaşması kolaylaştırılacaktır. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında şiddet mağduru ve şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar ile ilgili olarak muhtarlarımızın bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyleri arttırılacak, dezavantajlı grupların muhtarlarımız vasıtasıyla Bakanlığımızın hizmet modellerine ulaşması kolaylaştırılacaktır. Bakanlığımızın diğer hizmet modelleri hakkında muhtarlarımız bilgilendirilmiş olacak, bu doğrultuda muhtarlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalar yapılacak, Müdürlüğümüz personeli ile muhtarlarımız arasındaki iletişimin daha sağlıklı olması sağlanacak, bu doğrultuda bilgi akışı ve alışverişinin daha işlevsel olmasına katkı sunulacaktır. Yürütülmesi planlanan proje kapsamında ve düzenlenecek eğitimler ışığında; sunulan hizmetlerin muhtarlarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza daha sağlıklı ulaşması sağlanacaktır.
Neden Muhtarlarımızla El Ele Yürümek İstiyoruz?
Verdiğimiz eğitimlerle; suça sürüklenen ve suç mağduru çocuklar (ihmal ve istismar mağduru vb.) ile şiddet mağduru ve şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınlar hakkında muhtarlarımızın bilgi, bilinç ve farkındalık düzeyleri artacak, dezavantajlı grupların muhtarlarımız vasıtasıyla Bakanlığımızın hizmet modellerine ulaşması kolaylaşacaktır. Bakanlığımızın diğer hizmet modelleri hakkında muhtarlarımız bilgilendirilmiş olacak, bu doğrultuda muhtarlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalar yapılacak, Müdürlüğümüz personeli ile muhtarlarımız arasındaki iletişimin daha sağlıklı olması sağlanacak, neticesinde bilgi akışı ve alışverişinin daha işlevsel olmasına katkı sunulacaktır. Yürütülmesi planlanan proje kapsamında ve düzenlenecek eğitimler ışığında; Bakanlığımızca sunulan hizmetler, muhtarlarımız aracılığıyla vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir şekilde ulaşacaktır.”
Bizim olmazsa olmazımız muhtarlarımızdır
Yılmaz’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürü Mahmut Şahin, proje ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Projeye destek olan herkese teşekkür eden Şahin; “Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürlüğü olarak yürüttüğümüz ''Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm projesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim olmazsa olmazımız muhtarlarımızdır. Bartın’a tayinim çıktığında ilk ziyaretimi muhtarlar derneğimize yapmıştım. Çünkü devletimizin eli ayağı sizlersiniz. Bu nedenle böyle bir projeye gerek duyduk. Arkadaşlarımız yoğun çalıştılar. Emek verdiler. Bugün dördüncü toplantımız. İlçelerimizin ardından Merkezde yaptığımız bu toplantı ile sona erdirmiş olacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı misyonu, vizyonu ve felsefesi gereği arkadaşlarımız sizlerle konularını paylaşacaklar. Bundan sonra sizlerle daha yakın olmak istiyoruz” dedi.
Müjdeler verdi
Konuşmasında müjdeler de veren Şahin; “Teknik bilgileri arkadaşlarımız paylaşacaklar. Ben kısaca faaliyetlerimizle ilgili bilgiler vereyim. Evde bakım hizmetleriyle ilgili Bartın ilinde 1795 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Huzurevinde kapasitemiz 30’dur.Sıra bekleyen 15 tane yaşlımız var. İnşallah 2018 yılında planlamasını yaptık. Yerini aldık. Yeni bir huzurevini Bartın’a kazandıracağız. 100 kapasiteli huzurevinin müjdesini buradan verebilirim. Sevgi Evleri bitmek üzere. Çevre düzenlemesi yapılıyor. 40 kapasiteli olacak burası da. Yılbaşında açılışını gerçekleştirmek istiyoruz. Ağdacı yolu üzerinde hayırsever bir kuruluş tarafından yapılmış bizde eksikliklerini ve çevre düzenleme çalışmalarını yaptık. Burada önceliğimiz istismar, kadına şiddet, engelliye şiddet gibi konular. Bu konularda da arkadaşlarımız gerekli paylaşımları yapacaklar” diye konuştu.
Günün 24 saati telefonlarımızla bizlere ulaşabilirsiniz
Şahin; “Emniyet güçlerimizle yine Jandarma ile el eleyiz. İlçe Kaymakamlarımız ile el eleyiz. Her konuda bizleri arayabilirsiniz. Günün 24 saati telefonlarımızla bizlere ulaşabilirsiniz. Ben öncelikle Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim, Sayın Özel İdare Genel Sekreterimize, İlçe Kaymakamlarımıza, özellikle muhtar dernekleri Başkanımız Sayın Reşat Günay’a ve Sayın Hayati Er’e çok teşekkür ediyorum. Bugün burada sizlere vereceğimiz belgenin maneviyatı büyüktür. Bartın’ın ihtiyacı olan her şeye biz İl Müdürlüğü olarak cevap vermek istiyoruz. Bartın’da biliyorsunuz engellilik durumu biraz yüksek. Türkiye standartlarının üzerinde bir engelli grubumuz var. Onlarla da ilgili yakında yine bir müjde düşünüyoruz. Engelli Gündüzlü Bakım Merkezi’nin de müjdesini vereyim. Yani engellilerimizin bakılacağı sabah 8 akşam 5 mesai saatleri uygulayacağımız bir bakım merkezi olacak. Planlamalarını yaptık. Bununla ilgili de bugün yarın bakanlıktan bir onay bekliyoruz. Yine bunun yanı sıra engelli vatandaşlara bakan kişiler dezavantajlı olmasın. Bu yüzden diyoruz ki biz her engelliyi gönüllü olarak il müdürlüğü olarak huzurevinde olsun, Çekom’da olsun bir ay bakmaya razıyız. Çünkü engelliye bakanlar il dışına çıkamıyor. Kimseye bırakamıyor. O nedenle biz böyle bir durum olursa engellisi olup da dışarıya çıkamayan özel işini göremeyenlere biz il müdürlüğü olarak geçici bakmaya razıyız. Ben tekrar çalışmalarda emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Daha nice güzel projeler yapmayı temenni ediyorum.” dedi.
6284 ve 5395 Sayılı kanunlar anlatıldı
Konuşmaların ardından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair Kanun ve Kadına Yönelik Hizmetler konusunda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Ayla Ünal sunum gerçekleştirdi. Madde Bağımlılığı, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Diğer Hizmetleri ile ilgili de Eğitim ve Danışmanlık Birim Sorumlusu Gülseren Yıldırım değerlendirmelerde bulundu. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair Kanun konusunda da Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hatice Yalçın Jandarma’nın uygulamalarını anlattı.
Katılım sertifikası verildi
Eğitime katılan muhtarlara Aile ve Sosyal Politikalar Bartın İl Müdürü Mahmut Şahin tarafından katılım sertifikaları taktim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ''Muhtarımla El Ele Daha Güçlüyüm'' projesi kapsamında düzenlenen dördüncü ve son eğitim sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.