Bartın'da yaşayan gazeteci Güngör Yavuzaslan, 8 yıldır çıkardığı "Kerkük'ün Sesi" adlı gazeteyle Irak'taki gelişmeleri ve orada yaşayan Türkmenlerin sesini Türkiye'ye duyuruyor.
Kerkük'te Türkmenlerin yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmek amacıyla yayın hayatına başlayan aylık gazete, 8 yıldır okuyucularıyla buluşuyor. Tirajı 5 bin olan gazete, Irak'taki Türkmen siyasiler, sivil toplum örgüleri ve araştırma merkezlerine de ulaştırılıyor.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler ve Bartın Gazeteciler derneklerinin başkanı Güngör Yavuzaslan (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetenin, Irak'taki gelişmelerin duyurulması ve Türkmenlerin sesi olması amacıyla çıkarıldığını söyledi.
Gazetenin hem yurt genelinde hem de Kerkük'te okuyucuyla buluştuğunu belirten Yavuzaslan, "Muhabirliği bazı aktivistler ve gazeteciler yapıyor. Son yıllarda okuyucularımız da artık gazetemizin muhabiri gibi mail veya telefon yoluyla haber aktarmaya başladı. Irak’tan, Kerkük'ten, Bağdat'tan, hatta Telafer ve Musul'dan gelişmeleri aktarıyorlar. Biz de bu gelişmeleri medyamıza aktarmanın yanı sıra özel haber olarak gazetemizde yayımlıyoruz." dedi.
- "Kerkük'te dağıtımı, gönüllü gençler yapıyor"
Kerkük'te gazetenin dağıtımının Türkmen gençler tarafından gönüllük esasına göre yapıldığını anlatan Yavuzaslan, şöyle devam etti:
"Yurt içi ve yurt dışında gazetemizi gönderdiğimiz kurumlardan, kişilerden herhangi ücret talep etmiyoruz. Derneklerimizin üyelerinin desteğiyle gazetemizi çıkarıyoruz. Kerkük'ün Sesi, Türkmenlerin ve Kerkük'ün sesi olmak için çıkardığımız bir gazetedir. Gazetemizi devlet büyüklerimize de arz ettik. Bunlardan biri de başbakanlığı döneminde Bartın'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."
- "Sosyolojik anlamda kente çok şey kattı"
Yavuzaslan, gazete sayesinde Bartın ile Türkmenler arasında köprü kurulduğunu dile getirdi.
Türkmenlerin birçok kez kente çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu belirten Yavuzaslan, şunları kaydetti:
"Ben de 2009'dan itibaren bölgeye çalışma ziyaretleri yaptım. Defalarca gittim, en son bayrak krizinde oradaydım. Bu olayı yaygın medyaya canlı bağlantılarla aktardım. Gazete, sosyolojik anlamda kente çok şey kattı. Kerkük'ten birçok aktivist, gazeteci ve toplum önderi, küçük şehrimiz Bartın'ı tanıdı. Gözümüz kulağımız Kerkük'te. Kerkük ve Irak Türkmenleri bizim için çok önemli. Kerkük'e özel ilgim, özel yaşantımda da hayatımın dönüm noktalarından biri oldu. Kerkük'ten bir Türkmen kızıyla evlendim."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.