Kent Tarihi Müzesi Müdürü Erhan Ertosun, 1885 yılında Rüştiye Mektebi olarak açılan, 1924-1947 yılları arasında Cumhuriyet Mektebi, 1953-2008 yılları arasında Bartın Belediye binası olarak hizmet veren ve müzeye dönüştürülen Hükümet Caddesi'ndeki tarihi bina ile ilgili bilgiler verdi. 27 Ocak Cumartesi ve 28 Ocak Pazar günü toplam 4 bin 500 kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Ertosun; “27 Ocak tarihinde açılışı gerçekleştirilen yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan 2 katlı Kent Tarihi Müzesi’nde Bartın’ın siyasi, ekonomik ve kültürel tarihi ile ilgili 2 bine yakın eser sergileniyor. Müzemiz yaklaşık 700 metrekare alana kurulmuş bir Kent Müzesi’dir. Kent Müzesi’nin ayrı bir özelliği de Bartın’ın 4 bin yıllık tarihinin tüm kırılma noktalarını anlatıyor” dedi.
Kent tarihi Müzesi başka müzeleri doğuracak
Ertosun; “Bu müzede Bartın ile ilgili her şeyi anlatmaya çalıştık. Gelişen müzecilik teknolojilerinin tüm alt yapılarına yer verildi. Güncelleme olarak da altyapısı buna müsait. Geçtiğimiz hafta sonu açılan müzemize Cumartesi günü 2 bin 500 kişi ziyaret etti. Pazar günü de 2 bin ziyaretçi ile toplamda 2 günde 4 bin 500 kişi müzemize ziyaret gerçekleştirdiler. Vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Gezip eserleri gören vatandaşlar ellerinde bulunan tarihi eserleri bize getirmeye başladı. Tabii bu müzenin devamı gelecek. Kent tarihi Müzesi başka müzeleri doğuracak. Oyuncak Müzesi, Maket Müzesi, Siyaset Müzesi gibi birçok müzeyi doğurabilir. Burası bir merkez konumunda” diye konuştu.
Müze ücretli olabilir
Çevre illerde ve bölgede bu teknolojiye sahip bir müze yok. Tüm teknolojik donanımları içerisinde barındırıyor. Müze şu anda ücretsiz ziyaret edilebiliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda yönetimin de takdiri ile sembolik olarak bir ücret alınabilir. Buna bizim karar vermemiz mümkün değil. Bu yönetimin vereceği bir karardır. Birinci katında Bartın’ın Yeraltı Zenginlikleri, Milli Mücadele Yıllarında Bartın, İlimizin Kronolojik Tarihi, İlimizde Görünen Nadir Canlılar, Doğal Afetler ve Ulaşım, Şehitler Bölümü yer alırken, İkinci katta ise Bartın Ticaret Hayatı, Madencilik, Bartın’da Gemi Yapımı, Eski Tarihi Esnaflar, El Sanatları, Kadınlar Pazarı, Bartın’da Mimari Yapı, Tarihi Bartın Çarşısı, Bartın Siyasi Tarihi, Bartın Eğitim ve Sağlık Tarihi, Spor Tarihi, Turizm Bölümü, Basın, Yayın İletişim Tarihi, Kültür Sanat Bölümü ve Bartın Mutfak Kültürü hakkında maketler, kioslar, balmumu heykelleri, panolar ve fotoğraflar yer alıyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.