80 milyon yıllık lav sütunlarına sahip Güzelcehisar’ı turizme kazandırmak amacıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesi”nde sona gelirken projenin paydaşları projeyi, Bartın’daki basın mensuplarına tanıttı. Tanıtım toplantısında İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç, Bartın Vali Yardımcısı Kadir Perçi, İl Özel İdaresi Proje Müdürü Emine Bostancı ve projenin kontrolünü gerçekleştiren İnşaat Yüksek Mühendis Emir Ali Dadaylı yer aldı.
“Şubat ayında teslimi yapılacak”
Projeyle Güzelcehisar’daki ev ve pansiyonların mantolaması ve giydirmesi yapılarak turizme kazandırılması hedeflendiğini ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç, “Valimizin talimatlarıyla 2020 BAKKA destekli Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını güçlendiriyor projesi ile Güzelcehisar’daki ev ve pansiyonların mantolaması ve giydirmesi yapılarak turizme kazandırılması hedeflendi. Projenin sonuna gelinirken Şubat ayında teslimi yapılacak. Bugün de burada projemizi sizlere tanıtmak adına toplandık. Hedef; Güzelcehisar köyümüzü turizme kazandırmak. Lav sütunlarıyla köyümüzün pansiyonculuğu ile yerel ve özel bir iklimin olması sebebiyle meyve ve sebzeleriyle her yönü ile köyümüzü tanıtmak istiyoruz. Bunun dışında emeği geçen İl Özel İdaresi proje sahibi, BAKKA proje iştirakçisi ile birlikte bizler de Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak tanıtımına destek vererek köyümüzü tanıtmak istiyoruz” dedi.
Turizm çeşitlendirilmesi amaçlanıyor
Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor Projesiyle Bartın turizmini deniz etkisinden çıkarak daha önce yapılan yürüyüş platformuyla ön plana çıkartılan doğa turizm potansiyeline ek olarak gastronomi turizmi de bölgede geliştirilerek turizm çeşitlendirilmesi amaçlanıyor. Projeyle Batı Karadeniz Bölgesinin yöresel, geleneksel ve özgün mimari dokusu göz önünde bulundurularak tarihi, doğal ve kültürel potansiyele sahip Bartın’ın alternatif turizm altyapısının gelişmesine katkı sağlamak hedefleniyor. Aynı zamanda 80 milyon yıl önce oluşmuş lav sütunlarıyla turizm potansiyeli yüksek olan Güzelcehisar Köyünün turizm çeşitliliğini ve ağını genişletmek isteniyor.
Güzelcehisar, “tatil köyü” olacak
Proje kapsamında Güzelcehisar’da 68 binanın dış cepheleri Bartın geleneksel mimarisine uygun şekilde kaplanarak görünümde teklilik sağlanacak. Bu durum köyün görsel etkinliğine katkı sağlayacak. Ayrıca köyde kullanılmayan okul binası onarılarak gastronomi merkezi olarak kullanılmak amacıyla düzenlenecek. Bu merkezde gerek köy halkı gerekse köye gelecek olan ziyaretçiler, yöreye özgü lezzetlerin yapımını öğrenebilecek. Köy halkı ev pansiyonculuğuna yönlendirilerek turizm ekonomisinden pay almaları sağlanacak. Güzelcehisar’ın deyim yerindeyse bir tatil köyü olmasını sağlayacak projenin Şubat ayı gibi tamamlanması planlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.