AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı öncülüğünde AK Parti Bartın İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından ‘Engelsiz Türkiye İçin Evet’ programı düzenlendi. Dün saat 13.30’da Bartın Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı, AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Uğur Yılmaz, AK Parti İl Sekreteri Sabri Açıkgöz, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ramazan Taş, down sendromlu öğrenciler ve aileleri katıldı.
Her zaman hizmetinizdeyiz
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Daha sonra ise ‘Daima Millet’ konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın açılış konuşmasını Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Remzi Akça gerçekleştirdi. Akça: “Engellilerin eğitim ve rehabilitasyon hakları, mesleki eğitim hakları, istihdam ve çalışma yaşamındaki hakları, emeklilik hakları, muhtaçlık aylığı hakkı, sağlık hakları, evde sağlık hizmeti alma hakları, vergiden muafiyet veya vergi indirimi hakları, ücretsiz veya indirimli hizmetlerden yararlanma hakları gibi tüm imkanlar engellilerimiz için sağlanmıştır. Gönlünde engel olmayan vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugün de yarın da hizmetindeyiz” dedi.
Engelleri birlikte aşıyoruz
Akça’nın konuşmasının akabinde kürsüye gelen AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Uğur Yılmaz: “Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımı gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden birisidir. AK Parti olarak, bu gelişmişlik önündeki her türlü engeli kaldırmayı ve eşit vatandaşlık temeline dayanan ortak yaşam alanları oluşturmayı önemsiyoruz. Türkiye, ekonomide, siyasette, altyapı yatırımlarında, dış politikada nasıl büyük atılımlar yapmışsa, engellilerin sorunları konusunda da adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. 15 yılımıza damgasını vuran reformcu ruh en somut şekliyle engellilere yönelik düzenlemelerde görülebilir. Engelliye bakış açısını kökten değiştirerek engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı "yardım" değil "hak" eksenli bir anlayışla şekillendiriyoruz. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana engellilere "pozitif ayrımcılık" ilkesiyle yaklaştık. Özellikle 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu bu alanda çığır açmıştır. Bu kanunla eğitimden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok iyileştirme gerçekleştirdik” diye konuştu.
Sosyal politikalar üretmeye devam etmekteyiz
Yılmaz; “Engellilerin sosyal hizmetlere erişimine mani olan bürokratik engellerin kaldırılması, engelli vatandaşlarımıza ilk defa evde bakım ve evde sağlık hizmetlerinin sunulması, engellilerin eğitimde fırsat eşitliğine kavuşması gibi hizmetler, bu yöndeki çalışmalarımızın yalnızca bir kısmıdır. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın öncülüğünde, milletimizden aldığımız güç ile milletimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda sosyal politikalar üretmeye devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Önemli destekler sağlanıyor
Son olarak değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav: “Bugün 21 Mart Down Sendromu günü. Aslında sadece Down Sendromu günü kabul edilmesine rağmen tüm engelli kardeşlerimizin de bu çerçevede değerlendirmemiz gerekiyor. AK Parti’nin anlayışında, toplumun her kesimini kucaklamak var. 15 yıldır bunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Bu kapsamda engelli kardeşimizi toplumsal olarak kucaklamak, toplumla bütünleştirme, çalışma hayatına tanıştırma, onların eğitim-öğretimlerini, kişisel ihtiyaçlarını ve becerilerini geliştirme noktasında farklı eğitim imkanları sağlanmasının yanı sıra çeşitli eğitim-kurum ve kuruluşları oluşturuluyor. Bu arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması anlamında, çeşitli sosyal destekler ve ekonomik destekler sağlanıyor. Pek çok konuda bu arkadaşlarımızın iş ortamlarına tanıştırmak amacıyla farklı iş ve işlemler de yapılıyor” dedi.
Engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz
Manav; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız sürekli bu arkadaşlarımızla yakından ilgiliyor. Onlara ve ailelerine, bir birey olarak herkes gibi ortak yaşama katılmaları noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah daha da iyileri de yapacağız. Hepimizin geçireceği bir hastalık. Geçireceğimiz bir kaza veya bir hastalık sonucu engelli adayı olacağımızı unutmamalıyız. Bizlerde Bartın’da, zaman zaman sizlerle toplanıp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Umut Özel İlköğretim Okulu ve Yalı’da Umut Kafe’miz var. Burada engelli arkadaşlarımız stajlarını yapıyorlar. Elde edilen gelirde buradaki arkadaşlarımıza ve okulumuzun ihtiyaçlarında kullanılıyor. Bu şekilde hem toplumla barıştırmak, hem de kendilerini özellikli bir birey olarak görmeleri noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ama yapacak daha çok şeyimiz var. Engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz” diye konuştu.
21 Mart Down Sendromu gününü kutluyoruz
Manav, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemiz ne kadar güçlü olursa, toplumun her kesimine biraz daha imkan yaratma şansımız olur. Onun için biz güçlü bir Türkiye olmasını istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için çalışma yapıyoruz. Birilerinin laf ürettiği yerde birileri hizmet üretiyorsa, laf üretenle hizmet üretenin ayırılması gerektiğini düşünüyoruz. 21 Mart Down Sendromu gününü kutluyoruz. Onların her zaman yanında olduğumuzu ve destekçileri olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bazen onların istedikleri hemen karşılayamıyoruz ama zaman içerisinde inşallah onları da karşılayacağız. Daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri ve yaşayacakları bir yer oluşturmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.” Yapılan konuşmalardan sonra ise program ikram ile sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.