Vali Nusret Dirim başkanlığında yapılan 2017 yılı 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda DSİ 23.Bölge Müdürü Sait Umucu, Bartın ilinde devam eden DSİ yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Umucu, konuşmasında Kirazlıköprü Barajının Kasım ayında su tutacağını, Kozcağız Barajının yüzde 51 ve Kışla Sel Kapanının da yüzde 88 oranında tamamlandığını ifade etti.
Başkan Dursun 2 soru sordu
Umucu’nun konuşması sonrası söz alan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bölge Müdürü Umucu’ya 2 sorusu olacağını söyledi. Başkan Dursun, DSİ’nin Kurucaşile’de yapacağı 5 köprünün neden beklediğini ve Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı Proje Yapımı işinin TOKİ Köprüsünün yapımıyla başlayıp başlanamayacağını sordu. Başkan Dursun’un bu önerisine Bölge Müdürü Umucu, belediyenin alnı sorunsuz bir şekilde teslim ettiği takdirde projenin TOKİ Köprüsüyle başlayabileceğini müjdeledi.
Bölge Müdürümüzün gayretini unutmayız
Başkan Dursun, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bildiğim kadarıyla Bölge Müdürümüz emekli olacak. Bartın’daki görev süresi boyunca zor olanlar başarıldı. Bölge Müdürümüzün gayretini unutmayız. Bartın’da ki görev süresi boyunca biz onu atom karınca olarak tanıdık. İnşallah emeklilik döneminde sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam sürer. Ben kendisine teşekkür ediyorum.
Köprülerin yapımına neden başlanmadı?
2 sorum olacak. Ağustos ayında Kurucaşile’de meydana gelen sel felaketinde köprülerimiz yıkılmıştı. İlçede DSİ 5 adet köprü yapacaktı. Bunların ihalesi de yapılmıştı. Zarar gören köprülerden 5 tanesi hala duruyor. Bunları çok soruyorlar. Neden köprülerin yapımına başlanmadığını merak ediyoruz.
2 kilometre bağlantı yolunu yapacağız
Diğer bir konu da TOKİ köprüsü. 2 milyon TL gibi bir para İl Özel İdaresi’nde duruyor. Tabii bu köprü sonraları Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı Projesine devredildi. Çünkü 2 milyonla bitecek bir iş değildi. Orduyeri’nde büyük yoğunluk yaşanıyor. Kaynarca da aynı şekilde. Biz Sayın Valimizin talimatlarıyla sanayinin başlangıcından TOKİ’nin kavşağına kadar 2 kilometre bağlantı yolunu yapacağız. Tabii TOKİ köprüsü için gelen bu parayla da orada bulunan menfeze köprü yapacağız. Bu çalışmamızla trafiği rahatlatacağız. Ancak TOKİ Köprüsünün de yapılması önemli. Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı Projesi TOKİ Köprüsün yapımıyla başlayamaz mı? Bu şekilde yapabilirsek Bartın’a çok hızlı bir şekilde hizmet kazandırmış oluruz diye düşünüyorum. Burada sizlerin yardımınızı bekliyoruz.”
Beton malzemesi olmadığı için geç başladık
Bölge Müdürü Umucu, Kurucaşile’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören köprülerin yerine yapılacak olan 5 köprü ile ilgili soruya; “5 köprüyü paket olarak ihale yaptık. İyi bir müteahhit aldı. Orada geç başlamamızın nedeni beton malzeme bulunamaması. Dere yatağının olduğu alana beton santrali kuruyoruz. Beton sağlayabilseydik çoktan bitmişti. Malzemenin bulunamamasından dolayı gecikti. Şu an kazıları başladı. Kış gelmeden bu köprüler bitirilecek” dedi.
Köprünün toplam bedeli 17 milyon TL
TOKİ Köprüsü ile ilgili soruya ise Umucu; “Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı Projesine devredilen TOKİ köprüsünün altından gemiler geçecek. Basit bir köprü değil. TOKİ köprüsünün olduğu yer Belediye hudutları içerisinde. Belediye bu alanı bize sorunsuz teslim ederse biz çalışmalara başlarız. Belediyenin buraları kamulaştırması lazım. Kamulaştırıp sorunsuz teslim edilmeli. Şöyle bir durum da var. Belediyenin tüm kamulaştırma yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. TOKİ köprü için 2 milyon TL olduğu söylendi. Bizim projemizdeki köprünün sadece bir ayağı 2 milyon TL. Köprünün toplam bedeli 17 milyon TL. Sorunsuz bir şekilde teslim edildiği takdirde proje TOKİ Köprüsüyle başlayabilir” şeklinde yanıt verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.