Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi Nöbetinde Türk Kızılayı Bartın Şubesi tarafından vatandaşlara ve protokole yapılan ikramların dağıtımında Türk Kızılayı Bartın Şube Başkan Yardımcısı olarak görev almasına yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi. Eleştirileri yersiz ve anlamsız bulduğunu belirten Altınçubuk; “Türk Kızılayı yeleğiyle benim orada Başkan Yardımcısı olarak ikramda bulunmam neden birilerini rahatsız etti? Vatandaşlara ikramda bulunmanın kötü tarafı veya olumsuz yanı nedir? ASKF Başkanı olmam Türk Kızılayı’nda görev almama engel değildir. İnsanlara yardımda bulunmak, insanların zor zamanlarında yanlarında olmak hepimizin görevidir. Bu görevi layığıyla yerine getiren Türk Kızılayı’nın çatısı altında olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.
Görev almamızın farklı yerlere çekilmesi abesle iştigaldir
Altınçubuk; “Vatandaşlarımızın yararına yapılacak olan her türlü çalışmanın yanındayım. Burada kim ne düşünüyor bilemiyorum. Ancak ben yıllardır spor alanında Bartın’a hizmet etmeye çalışıyorum. Maddi ve manevi emek harcayarak bu işi yapıyorum. Sporla uğraşan veya amatör spor kulüplerinin başkanlığını yapan birisi yardım kuruluşunda görev alamaz mı? Benim için ‘ASKF Başkanı garsonluk yapıyor’ diyorlarmış. 15 Temmuz 2016’da o insanlar vatan ve millet aşkıyla tankların önüne yatıp canını hiçe saydı. Ölümü göze alarak sokaklara çıktı. Vatanı için canını verdi. Burada bize düşen bu geceyi gelecek nesile anlatmak ve hatırlatmaktır. Bu anlamda Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikler sırasında ben Turgut Altınçubuk olarak bu önemli gecenin yıldönümünde insanlara çay ikramında bulunmuşum çok mu? Biz yeri gelir garsonluk da yaparız, yeri gelir başkanlık da yaparız. Biz hizmet adamıyız. Bizim tek düşüncemiz insana hizmettir. Bunun dışında da herhangi bir düşüncemiz yoktur. O gece düzenlenen etkinlik Bartın Valiliği tarafından organize edilen önemli bir faaliyettir. O gece Türk Kızılayı olarak bize düşen görevi layığıyla yerine getirdik. Vatandaşlarımızın gıda ve içecek ihtiyaçlarını karşıladık. Bunun farklı yerlere çekilmesi abesle iştigaldir” dedi.
Sanırım Türk Kızılayı’nı tam anlamıyla tanımıyorlar
Kendisini eleştirenlere tepki gösteren Altınçubuk, şu ifadeleri kullandı; “Beni eleştirenler sanırım Türk Kızılayı’nı tam anlamıyla tanımıyorlar. Faaliyetlerini bilmiyorlar. Ben elimden geldiğince anlatmaya çalışayım. Türk Kızılayı proaktif bir kurum olarak afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamayı, toplumda yardımlaşmayı geliştirmeyi, güvenli kan teminini gerçekleştirmeyi ve zarar görebilirliği azaltmayı amaçlıyor. Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan bir kuruluştur. Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılayı, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunuyor. Türk Kızılayı, Bölge Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedeflemektedir.
137 ülkeye yardım eli uzattı
Türk Kızılayı son 10 yılda 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş, kuruluşundan bugüne 137 ülkeye yardım eli uzatmıştır. Türk Kızılayı ülke genelinde hizmet veren Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olur. Türk Kızılayı modern teknolojilerinin uygulandığı hastaneler ve tıp merkezlerinde uzman sağlık kadroları ile hizmet vermektedir. Türk Kızılayı, bünyesindeki İlk Yardım Merkezilerinde düzenlediği eğitim programları ile toplumda ilk yardım bilincinin yaygınlaşmasını hedeflemektedir. Kızılaycılık ve yardımlaşma kültürünün erken yaşlarda gelişmesi için eğitim çalışmaları yürüten Türk Kızılayı, aynı zamanda Şubeleri aracılığıyla Gençlik Kolları, Üniversite Kulüpleri - Toplulukları aracılığıyla gençleri Kızılay gönüllüsü olmaya teşvik eder. Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri kapsamında geçici koruma altındaki kişilere barınma, beslenme, psikososyal hizmetler sunar. Kızılay Maden Suyunun satışından elde edilen gelirin fazlası Türk Kızılayı’nın sosyal yardım ve afet müdahale hizmetlerinde kullanılır. Böylesine önemli bir kuruluşta görev lamanın kime ne zararı olur? Tekrar ifade edeyim. Bu kuruluşta görev alamkatan onur ve gurur duyuyorum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.