Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Cahit Karaoğlanlı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Antarktika ile ilgili bilimsel çalışmaların ele alındığı Türkiye-Şili Kutup Araştırmaları İş birliği Toplantısına katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıyla ilgili bilgi veren Karaoğlanlı, “Üniversitemizi temsilen katıldığım toplantıda, 27 farklı üniversiteden katılımcılarla birlikte Şili Cumhuriyeti’nden delegeler yer aldı. Toplantıda, bir bilim ve araştırma üssü olan Antarktika’daki durum, yapılacak çalışmalar ele alındı. Ayrıca Türkiye’nin Antarktik vizyonu ve Şili’nin Ulusal Antarktik Bilim programı konuşuldu. Bilindiği üzere araştırma yapmak için oldukça bakir bir alan olan kutup bölgeleri, gözlem yapmanın da kolay olduğu yerler. Özellikle iklim değişikliklerini yerinde takip etmek için oldukça önemli bir bölge. Bu bölgede üs kurma çalışmaları önemli ve ülkemizin 2023 hedefleri arasında yer alıyor.” dedi.
Antarktika’ya Üst Kurma Çalışmaları
Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Cahit Karaoğlanlı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Antarktika’ya üs kurma çalışmalarıyla ilgili toplantıya katıldı.
- Yorumlar 0
Diğer Haberler
BARÜ, dünyada ilk 200, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldıBartın Üniversitesi (BARÜ), Times Higher Education (THE) 2024 Etki Sıralaması (University Impact Rankings for 2024) listesinde 2 alanda dünya çapında ilk 200’e girerken Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı.
“Akıllı Taşkın Uyarı Sistemi” kuruluyorBartın Üniversitesi’nin (BARÜ) yürütücülüğündeki proje ile Bartın Çayı havzasında su seviyesi, toprak nemi ve yağış miktarını aynı anda ölçerek istasyonlara aktaran “Akıllı Taşkın Uyarı Sistemi” kuruluyor.
“Yeni Müfredatı Reddediyoruz!”Bartın Eğitim Sen Şube Başkanı İsmet İpci, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2024/2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, 1., 5. ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak olan müfredatla ilgili açıklama yaptı.
Geçmişin izleri günümüze taşınacakKaradeniz Bölgesi’nin en önemli arkeolojik alanlarından biri olan Amastris Antik Kentindeki çalışmalar Bartın Üniversitesi (BARÜ) yürütücülüğünde sürdürülecek ve 1800 yıllık tarihin izleri gün yüzüne çıkarılacak.
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535
Tel : 0551 120 3535
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.