15-22 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanan 42. Turizm Haftası kutlamalarında turizm ile ilgili birçok etkinliğe imza atılırken kutlamalar kapsamında ilk program valilik önünde gerçekleştirildi. Hafta kapsamında ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninin akabinde Bartın’da bulunan Turistik İşletme Yöneticileri Bartın Valisi Nusret Dirim’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından da Amasra ilçesinde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
Bartın’ın turizmi tartışıldı
Etkinlikler kapsamında yine aynı gün Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayhan Karakaş’ın panel başbakanlığında Bartın Üniversitesi Konferans Salonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Operasyon Müdürü Seyit Başkonak Yiyecek İçecek Hizmetleri Bakımından Turizm Sektöründe Protokol Servisinin Önemi, Bartın Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Yusuf Bilgin Toplumdaki Turizm Algısı Nasıl Dönüştürülür?, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Bartın’da Turizm Nasıl Geliştirilir?, Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu Bartın bir turizm Kenti Olabilir mi?, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Çelik Açık ve Yeşil Alanların Turizmdeki Önemi konularında panel gerçekleştirildi.
Öğrencilere tavsiyelerde bulundu
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi (İİBF) Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayhan Karakaş’ın yönettiği panelde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Yiyecek İçecek Operasyon Müdürü Seyit Başkonak turizm sektöründe protokol servisinin önemi hakkında konuştu.
Tanıtım Ajansı Kurulmalı
Bartın turizminin de masaya yatırıldığı panelde İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hande Uyar Oğuz; “Bartın’da Turizm Nasıl Geliştirilir” konulu sunumunda kentlerde turizm sektörünün sürdürülebilir bir şekilde gelişebilmesi, devletlerin desteği ile birlikte planlı bir yaklaşımla mümkün olacağını söyledi. Bartın turizminin kurulacak tanıtım ajansı ile tek elden yönetilmesi. gerektiğini kaydeden Uyar, “Bir tanıtım ajansı hem iç hem de dış paydaşlarla çalışmalıdır” diye konuştu.
Dünyadan ve Türkiye’den örnekler verdi
Bartın’ın nasıl etkili tanıtılabileceğine dair bilgiler veren Bartın Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Cihangir Kasapoğlu, kent pazarlamasında dünyadan ve Türkiye’den örnekler verdi. Bartın Meslek Yüksekokulu Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Deniz Çelik ise Bartın'da kentsel peyzaj odaklı turizmde açık yeşil alanlara yönelik neler yapılabileceği konusunda önemli bilgiler sundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Arslan’ın panelistlere teşekkür belgesini sunması ile etkinlik sona erdi.
Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi
Kutlama programının ilk günü Şef Sezen Öztaş yönetiminde Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu konseri ile sona erdi. Kutlama programının ikinci gününde Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığında açılan Ev Pansiyonculuğu eğitiminde başarılı olanlara sertifikaları taktim edildi.
Dereceye girenlere ödülleri verildi
Bu programda Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesince hazırlanan ‘Turizm İş Görenleri İçin Gıda Güvenliği El Kitabının’ tanıtımı ve dağıtımı gerçekleştirildi. Yine aynı gün Bartın ve Amasra ‘da ki turizm işletmecileri Güzelcehisar Lav Sütunlarını ziyaret etti. İkinci gün programı Sister’s Cafe’de Turizm Haftası Kokteyli ile sona erdi. Bu kokteylde Güzelcehisar Lav Sütunları Konulu Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Hafta kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi.
El sanatları sergisi açıldı
Kutlama programının 3.gününde Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezine Kayıtlı El Sanatları Ustaları Sergisi ve ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Oyalar Kursu Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılan sergide geleneksel el sanatı ustalarından; Hülya Köseoğlu, Hatice Karadağ, Kadriye Kırma Yalçın, Sönmez Tığ, Rukiye Semiz, Oya Güngör, Yüksel Gündüz’ün eserlerine yer verilirken, Oyalar Kursu’nda ise Zehra Öztürk ve öğrencilerinin eserlerine yer verildi.
Öğrencilerin sorularını yanıtladı
Kutla programının 4.gününde ise İl Kültür Turizm Müdürlüğü personeli ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Hande Uyar tarafından Bartın’da Turizm ve Turistik Değerlerimiz konulu sunum yapıldı. Sunumda Bartın Üniversitesi İİBF Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Oğuz, öğrencilere Bartın’da turizm alanında yapılan çalışmalar ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını cevapladı.
İl Müftülüğü Cuma Hutbesinde uyardı
Bartın İl Müftülüğü tarafından Turizm Haftası münasebetiyle tüm camilerde Cuma Namazında okunan hutbede Bartın’da ki turizm ve turistik yerlerimizle ilgili uyarı yazısına yer verildi. ‘İlimize gezmek ve ilimizdeki tarihi ve turistik değerleri görmek amacıyla gelen yerli ve yabancı turistlere sevgi ve hoşgörü ile davranılması, turistik yerlerin temiz tutulması konusunda herkesin duyarlı davranması gerekiyor’ şeklinde ki bu uyarı yazısı il genelinde tüm camilerde Cuma Hutbesinde okundu. Cuma namazı öncesi merkezi sistem üzerinden il genelindeki tüm camilere vaazda bulunan İl Müftüsü Mahmut Gündüz de turizmin Bartın ili için önemine değinerek, turizmin gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Tarihi ve turistik değerleri görmek amacıyla ilimize gelen turistlere hoşgörü ile davranılması gerektiğinin önemine değinen Gündüz, tarihi ve turistik yerlerin temiz tutulması konusunda da uyarılarda bulundu. Kutlama programının son gününde de Arıt Köyü’nde doğa yürüyüşü yapıldı. İlimizde Çelenk Sunma Töreni ile başlayan 42. Turizm Haftası kutlamaları, doğa yürüyüşü ile sona erdi.
Önemli bir turizm potansiyeli taşıyor
Hafta ile ilgili genel bir değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, “42. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerle en büyük dileğimiz ve hedefimiz ülkemizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bu tip kutlamalarla daha da gelişmesidir. Bartın doğal ve tarihi varlıklarıyla önemli bir turizm potansiyeli taşımaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarla, bu potansiyeli daha da yoğunlaştırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir bir gelişme içerisinde büyümesini sağlayarak, İlimizin ekonomik gelişme ve kalkınma sürecindeki ivmesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Bu amaçlar doğrultusunda etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Tüm etkinlikleri turizmi geliştirmek ve sevdirmek için yaptık” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.