Şehir merkezinde Hükümet Caddesi’nde bulunan Eski Belediye Binasını Kent Tarihi Müzesi haline getirecek olan Bartın Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. 1885 yılında Rüştiye Mektebi olarak açılan, 1924-1947 yılları arasında Cumhuriyet Mektebi, 1953-2008 yılları arasında Bartın Belediye Binası olarak hizmet veren Hükümet Caddesi'ndeki tarihi binanın restorasyon ve iç tasarım çalışmaları devam ediyor. 30 Ağustos tarihine kadar bitirilmesi planlanan ve yaklaşık 3 milyon TL’ye ihale edilen Kent Tarihi Müzesinde Bartın’ın siyasi, ekonomik ve kültürel 3 bin yıllık tarihi sergilenecek.
Yönetim tarihi salonu bulunacak
Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadeleri kullandı “Kent Tarihi Müzesi ile ilgili 4 yıldır çalışma yapıyoruz. 3 milyon TL’ye yakın bir ihale oldu. Herhangi bir sıkıntı olmazsa bu projeyi 30 Ağustos tarihine kadar bitirmeyi planlıyoruz. Eski Belediye Binamızı en eski özgün haline getiriyoruz. Burada Bartın’ın sosyo-kültürel tarihi de olmak üzere 3 bin yıllık tarihini sergileyeceğiz. Müze Bartın’ın kültürel, siyasal ve ekonomik tarihiyle başlayacak. Üst katta sergi salonları olacak. Ayrıca Bartın’ın geçmişten günümüze yönetiminde rol oynamış isimlerin yer alacağı yönetim tarihi salonu da bulunacak.
Çok amaçlı sergi salonu yapılacak
Bartın’ın kent ekonomisi, mimarisi, el sanatları değerlerini anlatacak salonlar oluşturuyoruz. Eski Belediye Binası’nda belediye başkanının bulunduğu makam odası Bartın’ın geçmişten günümüze yönetiminde bulunan isimlerin sergileneceği yönetim tarihi salonu haline dönüştürülecek. Belediye Meclis Salonu ise Bartın’ın düğün, kına gecelerinin anlatıldığı spor faaliyetlerinin ve eğitim tarihini sergilendiği çok amaçlı sergi salonu yapılacak. Şu anda tarihi binanın Bartın Kent Tarihi Müzesi olarak düzenlenmesi ile ilgili bina restorasyon ve iç tasarım çalışmaları devam ediyor. İnşallah aksilik olmazsa dediğimiz tarihte tamamlanacak ” dedi.
Hükümet Caddesi’nde 3 heykel diktik
Kent Tarihi Müzesiyle birlikte Hükümet Caddesinde de çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Akın; “Burada biz Kent Tarihi Müzesini tasarlarken başka çalışmalar da gerçekleştirdik. Tarihi hamamı yeniden düzenledik. Belediye bahçesini aynı zamanda Bartın’ın tarihini fotoğraflarla anlatacak şekilde tasarladık. Hükümet Caddesi’ni doğalgaz çalışmalarının ardından yeniden düzenledik. Kent Tarihi Müzesiyle birbirini tamamlayacak şekilde orta boyutta 3 tane heykel koyduk. Unutulmaya yüz tutmuş ağda satıcılarını konu alan bir ağdacı heykeli, bir tane simit satıcısı heykeli ve bir tane de bakırcı-demirci heykeli koyduk” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.